MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM

MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM. 25 dag makaronu spaghetti, 1 1/2-2 szklanki sosu bezsamelowego, szczypta utar­tej gaiki muszkatołowej, 15 dag ostrego utartego sera, 1 lyzka tartej bulki, 5 dag masła, sól i pieprz, 4 łyżki posiekanej zie­lonej pietruszki. . Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Gdy zmięknie, odcedzić, wymieszać z 10 dag utartego sera i z sosem beszamelowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotowany makaron wyłożyć do posmarowanego masłem naczynia, wyrównać po­wierzchnię, posypać pozostawionym serem wymiesza­nym z tartą bułką. Równomiernie polać stopionym ma­słem Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec. Po­sypać pietruszką. Podawać z dodatkiem surówek.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz