MIĘSO DUSZONE W WARZYWACH

MIĘSO DUSZONE W WARZYWACH. 30 dag wieprzowiny, 1 kg warzyw mieszanych (marchewka, pietruszka, seler, por,cebula), 1 łyżka mąki, 2—3 łyżki smalcu, szczypta majeranku, sól, pieprz, 2 szklanki ugotowanej fasoli „Jasiek”, 1 szklanka śmietany, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.Mięso oczyścić, umyć, pokroić w drobną kostkę, opró­szyć przesianą mąką, lekko podrumienić na tłuszczu, podlać wodą, osolić, dusić na małym ogniu z dodat­kiem drobno pokrojonej cebuli. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w makaronik lub rozdrobnić w paski na szatkownicy do warzyw, wsypać do rondla, dodać tłuszcz, osolić, dodać mięknące mięso. Dusić pod przy­kryciem, dolewając w miarę potrzeby trochę wrzącej wody. Czas duszenia wynosi około 30 minut. Pod ko­niec dodać szczyptę majeranku, fasolę i śmietanę. Przy­prawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodat­kiem makaronu lub ziemniaków.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz