Możliwości jakie mają obecnie współcześni kucharze są naprawdę niesamowite. Pamiętam, że mój dziadek, który był kucharzem nie miał takich udogodnień jakie istnieją teraz. Dlaczego tak się działo? Ano nie było po prostu takiego asortymentu, jak teraz. Kucharz musiał sobie radzić sam w wielu sytuacjach i często wykazywać się bardzo dużą kreatywnością. A teraz nie dość, że mamy bardzo wiele urządzeń i akcesoriów, które ułatwiają pracę to kucharze jeszcze narzekają. Mój kolega, który pracuje w tym zwodzie mówi, że dla niego na przykład bardzo ważna w kuchni jest folia stretch łódź, którą wykorzystuje w bardzo różny sposób. Na przykład rozbija przez nią mięso. Powiedział mi, że gdyby nie ta folia stretch łódź to pojedyncze kawałki fileta z kurczaka na przykład latałyby po całej kuchni. Taką folią można również zakrywać różne miski, w których jest jedzenia tak żeby jego aromat nie przedostawał się do innych potraw, które akurat w tym samym czasie znajdują się w lodówce. Bardzo sprytne rozwiązanie.