FILETY Z RYB MORSKICH POD BESZAMELEM

FILETY Z RYB MORSKICH POD BESZAMELEM. 4—8 fi­letów z ryb morskich (sola, flądra, dorsz, halibut, karmazyn, makrela), 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oliwy, łyżka soku z cy­tryny, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 2 pory, 5 dag masła, sól, pieprz, tarta przesiana bułka, 1 szklanka sosu beszamelowego.Opłukane i osączone filety posmarować musztardą, skropić sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą, posy­pać suto posiekaną zieloną pietruszką i pozostawić w chłodzie na 2—3 godziny. Pory umyć, oczyścić i po­krajać w plasterki, a następnie zrumienić lekko na maśle. Na tej samej patelni usmażyć filety, rumieniąc je obustronnie. Po usmażeniu oprószyć solą i pieprzem, po czym ułożyć na żaroodpornym półmisku wraz z po­rami, zalać sosem beszamelowym, posypać tartą bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Lekko zrumienić. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem sałatek z warzyw i pieczywa.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz