DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE

DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE. 1 opakowanie filetów z dor- i, 1 szklanka białego wytrawnego wina domowego, 2 łyżki tśła, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka szałwii z majenkiem, sól, pieprz, 1 łyżka tartej bułki. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z szałwią, ma- irankiem i pieprzem. Dodać drobniutko posiekaną ce- ilę. Przygotowaną mieszaniną natrzeć filety z dorsza, tożyć jeden na drugim, przykryć, najlepiej owinąć  folię aluminiową i pozostawić w chłodnym miejscu Et 1—2 godziny. Następnie ułożyć rybę na żaroodpor- ym półmisku, skropić połową przewidzianego w pro- urcji masła, wstawić do nagrzanego piekarnika, lekko rumienić, wyjąć z piekarnika, oprószyć solą, zalać wi­em, posypać tartą bułką i skropić pozostałym masłem, onownie wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumie- ić. Podawać bezpośrednio po zapieczeniu z dodatkiem frytek i surówek.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz