Codziennie wielu Polaków zasiada wspólnie do śniadania, przy którym jednym z głównym produktów jest świeże pieczywo. Dobry chleb na zakwasie, pyszne pszenne lub zbożowe bułeczki i wiele, wiele innych dodatków. Produkty pszeniczne są nadal podstawowym elementem śniadania dla większości osób w naszym kraju. Większość typowych polskich śniadań opiera się właśnie na nich. Niestety, ale postępująca inżynieria produkcji sprawia, że ten nasz przepyszny polski produkt nie smakuje tak, jak powinien. Sprzedawane pieczywo w polskich hipermarketach jest naprawdę kiepskiej jakości. Powinniśmy się wręcz wystrzegać kupowania jakichkolwiek produktów pszenicznych w takich miejscach. Bardzo często są to wyroby niskiej jakości, odmrażane i z ogromną ilością chemicznych dodatków. Co ciekawe hipermarkety nie kryją się z tym, że odmrażają swoje produkty. Większość z nich trzyma swoje piece na widoku i każdy konsument może zobaczyć jak wkładane są do nich mrożone bułeczki, które po odgrzaniu trafią do sprzedaży.