DYNIA MAKARONOWA (CUKINIA LUB KABACZEK) NA­DZIEWANA- SKŁADNIKI

DYNIA MAKARONOWA (CUKINIA LUB KABACZEK) NA­DZIEWANA. 1 dynia makaronowa, cukinia lub kabaczek wagi około 1—1 1/2 kg, 25 dag zmielonego mięsa wieprzowego lub 20 dag wołowiny zmielonej z 5 dag słoniny, 1 szklanka ugo­towanej na sypko manny lub kaszki krakowskiej, 15 dag ee- buli, 6 łyżek zielonej pietruszki posiekanej ze szczypiorkiem, 4—5 łyżek oliwy lub oleju, 4—5 ząbków czosnku, 3/4 kg po­midorów, kilka gałązek estragonu, 3—4 łyżki bazylii, 2—3 ga­łązki selera naciowego, 1 łyżka mąki, 1/2 szklanki śmietany, só\, przyprawa cYńlH, pieprz, cukier.Cebulę i czosnek obrać, opłukać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, wsypać na suchą patelnię, posolić, ogrzewać na małym ogniu mieszając. Gdy cebula zmięk­nie, dodać 2 łyżki oliwy czy oleju i drobno posiekany czosnek, poddusić do lekkiego zrumienienia, 

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz