Do pieczenia, gotowania i duszenia tuszek w całości nie potrzeba drobiu rozmrażać. Rozmraża się jedynie wówczas, gdy przeznaczamy mięso na kotlety, do duszenia w porcjach …
Kuchnia domowa
PRZYRZĄDZANIE
Umyty produkt przyrządzać natychmiast, nie pozostawiać w cieple. Przyrządzając mięso czy drób gotowany wkładać do wrzącego płynu, zagotować szybko, a następnie gotować na wolnym ogniu pod …
PRZECHOWYWANE JEDYNIE W LODÓWCE
Potrawy przeznaczone do duszenia można obsmażyć, po czym polać wodą lub wywarem z warzyw, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Przyrządzone potrawy z mięsa lub drobiu, …
POTRAWKA CIELĘCA
POTRAWKA CIELĘCA. 1,20 dag cielęciny z kością, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 4 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki, 1 łyżka masła, 1 …