PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM- PRZYGOTOWANIE

Wa­rzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, poszatkować w paski na szatkownicy do warzyw. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w piórka, połączyć z warzywami, oso­lić. Połowę przygotowanych warzyw ułożyć na dnie niskiego szerokiego garnka. Na warstwie warzyw uło­żyć strąki papryki napełnione nadzieniem, przykryć pozostałymi warzywami, skropić oliwą lub olejem, pod­lać szklanką wrzącej wody lub wywaru z warzyw, przykryć, dusić na małym ogniu około 40 minut. W miarę potrzeby podlewać wodą. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany czosnek. Sos warzywny przy­prawić do smaku solą i pieprzem. Uduszoną paprykę wyłożyć na półmisek, obłożyć warzywami, posypać po­siekaną zieloną pietruszką. Podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu lub makaronu i z surówką z pomidorów lub na przystawkę z pieczywem.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz