PIEROŻKI Z MIĘSEM- PRZYGOTOWANIE

Uformowane pierożki ugotować, wkładając do wrzącej osolonej wody. Ugotowane od- cedzić i wyłożyć na ogrzaną salaterkę lub półmisek, polać sosem pomidorowym przygotowanym według na­stępującego przepisu: 20 dag cebuli obrać, opłukać, pokroić jak najdrobniej, osolić, wsypać na suchą pa­telnię lub do rondelka, podgrzewać mieszając. Gdy ce­bula zmięknie i zacznie żółknąć, dodać łyżkę tłuszczu i drobno posiekany czosnek oraz pietruszkę, wymie­szać dodając jednocześnie około 3/4 szklanki gorącej wody luja wywaru z warzyw i tymianek. Gotować parę minut, wymieszać z koncentratem i 1/3 utartego sera, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Polane sosem pierogi posypać pozostawionym serem i od razu podawać z dodatkiem surówki z białej ka­pusty lub z porów. Zamiast pasty pomidorowej moż­na wykorzystać przecier (1 szklanka). Wówczas nie dodaje się płynu. Zalane sosem pierogi można zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Jednodaniowy obiad trzeba uzupełnić podaniem napoju.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz