BUDYŃ Z KAPUSTY Z MIĘSEM- SKŁADNIKI

BUDYŃ Z KAPUSTY Z MIĘSEM. 1 mała główka kapusty białej (około 70 dag), 3/4 szklanki mleka, 15 dag cebuli, 1 łyż­ka smalcu, 2 łyżki masła lub margaryny „Vita”, 4 jajka, 15—20 dag mięsa z pieczeni, 10 dag pieczarek, 1/2 szklanki tartej bułki, sól, pieprz, cukier, posiekana zielona pietruszka, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki tartej bułki. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, po­szatkować, wsypać do rondla z wrzącym mlekiem, lekko posolić, gotować kilka minut w odkrytym ron­dlu, przykryć. Gotować tak długo, aż mleko całkowicie odparuje, odstawić, ostudzić. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, posolić i ogrzewać w rondelku na ma­łym ogniu. Gdy zmięknie, dodać smalec. Lekko zru- misnić. Pieczarki oczyścić, umyć.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz