ZAPIEKANKA Z GRZYBÓW Z KIEŁBASKAMI- PRZYGOTOWANIE

Serdelki lub pa­rówki obrać ze skórek, pokroić na plasterki. Uduszone trzony grzybów wymieszać z tartą bułką, podgrzać kilka minut, odstawić. Jajka umyć, wylewać kolejno ich zawartość do miseczki. Kapelusze grzybów obru- tnienić wkładając na patelnię z rozgrzaną oliwą. Opró­szyć solą i pieprzem. Gdy masa z grzybów i tartej bułki przestygnie, dodać jajka i posiekaną pietruszkę, -wymieszać z pokrojonymi parówkami, przyprawić do •smaku solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu, posmarowanym tłuszczem, układać warstwami obru- mienione grzyby i przygotowane nadzienie. Ostatnią warstwę powinny stanowić grzyby, które można po­sypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekar­nika, zapiec. Podawać z dodatkiem sosu pietruszko­wego i zielonej sałaty ze śmietaną lub mizerią. Do tej zapiekanki najlepiej podać czy.:tą zupę pomidorową w filiżankach. Odpowiednim deserem będzie kisiel owocowy.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz