MAKARON Z SERDELKAMI

MAKARON Z SERDELKAMI. Skłądniki i przygotowanie: 25 dag makaronu, 4 serdelki, 1 łyżka smalcu, 2 cebule, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju słonecznikowego, 15 dag ostrego utartego sera, sól,pieprz, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebule obrać,  opłukać, pokrajać drobno, zalać mlekiem na 1/2 godżiny, a następnie odcedzić, oprószyć przesianą mąką i zrumienić na oliwie. Serdelki obsmażyć na tłuszczu. Ugotowany makaron odcedzić, wymieszać z utartym serem i zrumienioną cebulą, oprószyć pieprzem. Wyło­żyć na ogrzany półmisek, obłożyć serdelkami. Posypać pietruszką. Podawać potrawę z dodatkiem surówek lub sałatek, albo też z ostrym sosem pomidorowym.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz