POTRAWA TYPU „LASAGNE”- PRZYGOTOWANIE

Mięso i boczek oczyścić, pokroić, zemleć w maszynce. Zmie­lone mięso dodać do duszących się warzyw, wówczas gdy warzywa zaczną się lekko rumienić. Dusić około 20 minut, mieszając dość często. Pod koniec duszenia dodać utłuczone goździki, podlać rosołem, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem lub ostrą pa­pryką. Przygotowany w ten sposób sos wymieszać z ugotowanym ciastem, dusić pod przykryciem do cza­su, aż ciasto wchłonie całkowicie płyn, lub wstawić do piekarnika. Przed podaniem posypać utartym serem i pietruszką. Podawać z dodatkiem sałaty z oliwą lub z mizerią. „Lasagne” może stanowić samodzielną po­trawę na obiad jednodaniowy. Na zakończenie posiłku można podać napój owocowy lub kompot.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz