ZUPA WARZYWNA NA MIĘSIE- PRZYGOTOWANIE

Cebulą obrać, opłukać, pokroić w piórka, wymieszać z warzywami, dodać tłuszcz, lek­ko osolić, poddusić. Przygotowane warzywa dodać do mięknącego mięsa. Oczyścić z uszkodzonych liści ka­pustę, opłukać, drobno poszatkować i wraz z wa­rzywami dodać do mięsa. Ugotować do miękkości. Do zupy dodać ugotowaną fasolę. Czosnek obrać, drobno p#siekać. Mąkę przesiać, wymieszać z częścią mleka, wlać do zupy pod koniec jsj gotowania, chwilę utrzy­mać w stanie wrzenia, odstawić, dodać czosnek, śmie­tanę i resztę mleka, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidory zamrożone umyć, świeże — sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. Zupę wy­porcjować na talerze, wkładając do każdej porcji od­powiednią ilość żeberek czy mięsa i pomidorów, posy­pać posiekaną pietruszką i utartym serem. Podawać z dodatkiem oddzielnie ugotowanych ziemniaków. Na za­kończenie obiadu można podać deser owocowy, np. kisiel, owoce w sosie, mus owocowy oraz herbatę.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz