ZAJĄC DUSZONY Z WINEM- SKŁADNIKI

ZAJĄC DUSZONY Z WINEM. 1 1/2 kg combra i ud zaję­czych, 1/2 szklanki oliwy, 30 dag bardzo drobnej cebuli (naj­lepiej szalotki), 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 kieliszek koniaku, 15 dag marchewki, kilka ziaren jałowca, kilka ziaren pieprzu, 1 pęczek szczypiorku, sól, ostra spro­szkowana papryka. Comber i uda zajęcze ułożyć w misce. Zalać płynem przygotowanym z wody przegotowanej z przyprawami korzennymi i octem. Przykryć najlepiej folią alumi­niową i pozostawić w dolnej części domowej lodówki na 2—3 dni. Przed przystąpieniem do przyrządzania oczyścić z zewnętrznych błon, poporcjować. Przygo­towane porcje obrumienić równomiernie wkładając na patelnię z rozgrzaną oliwą. 

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz