OZÓR CIELĘCY GOTOWANY (podawany na zimno lub gorąco). 60 dag ozorka cielęcego, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 1 cebula, sól, pieprz, listek …
Kuchnia domowa
OZÓR W BIAŁYM SOSIE Z RODZYNKAMI
OZÓR W BIAŁYM SOSIE Z RODZYNKAMI. 1 ozór wołowy, 1/2 kg warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler),2 cebule, 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu, 1 1/2 łyżki …
GALARETKA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH I CIELĘCYCH
GALARETKA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH I CIELĘCYCH. 1,50 kg nóżek cielęcych i wieprzowych (po połowie), 75 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 4 ząbki czosnku, …
PEKEFLEISZ
PEKEFLEISZ, CZYLI MIĘSO WOŁOWE LUB WIEPRZOWE MARYNOWANE. 1/2 kg wołowiny bez kośoi (krzyżowa) lub wieprzowiny od szynki, 2 dag soli, 1/4 łyżki saletry, 1/4 łyżeczki cukru, …