SZNYCLE CIELĘCE

SZNYCLE CIELĘCE. 1/2 kg cielęciny z dyszka, sól, pieprz, 1—2 jaja, 4—5 łyżek tartej bułki, 1—1,5 łyżki mąki, smalec do smażenia, ewentualnie 4 jaja, posiekany szczypiorek.Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w porcje, zbić tłucz­kiem, formując jak najcieńsze sznycle, oprószyć pie­przem. Jaja umyć, wylać. Sznycle otaczać koleino w przesianej mące, jajach i tartej bułce, dobrze przy­ciskając po otoczeniu w bułce. Smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem, obrumienione osolić i pozostawić na kilka minut w piekarniku. Oddzielnie usmażyć jaja sadzone. Sznycle ułożyć na półmisku, umieszczając na każdym jedno jajko sadzone, posypać szczypiorkiem i natychmiast podawać z dodatkiem ziemniaków, warzyw gotowanych i surówek

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz