ZUPA WARZYWNA NA MIĘSIE- SKŁĄDNIKI

ZUPA WARZYWNA NA MIĘSIE. 1 mała główka kapusty włoskiej (około 60—70 dag), 50 dag warzyw mieszanych, 15 dag cebuli, 1 łyżka masła, 30 dag niezbyt tłustej wieprzowiny, np. łopatki lub 50 dag żeberek, 1 szklanka mleka, 2 ząbki czosnku, 40 dag świeżych lub mrożonych pomidorów lub 2—3 łyżki pasty pomidorowej, 1 szklanka ugotowanej drobnej fa­solki, 1 szklanka śmietany, posiekana zielona pietruszka, 1 łyż­ka mąki, sól, pieprz, 4 łyżki utartego ostrego sera żółtego. Mięso oczyścić, umyć, pokroić w paski. Umyte i oczy­szczone żeberka pokroić na kawałki tak, aby kostka była w środku każdej porcji. Przygotowane mięso włożyć do wrzącej wody, osolić. Nastawić do gotowa­nia w przykrytym rondlu. Gotować na wolnym ogniu.Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać i roz­drobnić, ucierając na szatkownicy do warzyw, lub po- . kroić w makaronik

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz