ZUPA FASOLOWA Z MIĘSEM I KLUSKAMI- SKŁADNIKI

ZUPA FASOLOWA Z MIĘSEM I KLUSKAMI. 30 dag że­berek wieprzowych, 30 dag warzyw mieszanych (marchewka, seler, pietruszka), 3 dag grzybów suszonych, 15 dag cebuli, 1 łyżka masła lub smalcu, 15 dag drobnej białej fasoli, 20 dag ziemniaków, 10 dag mąki, 1 jajko, 1 szklanka śmietany, 6 ły­żek drobno posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz. Fasolę przebrać, wypłukać, zalać letnią przegotowaną wodą, pozostawić do następnego dnia. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Pod koniec goto­wania osolić. Żeberka oczyścić, umyć, poporcjować, włożyć do wrzącej osolonej wody. Nastawić do go­towania. Suszone grzybki umyć, włożyć do gotującego się mięsa. Gdy się ugotują, wyjąć, drobno pokroić. Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, rozdrob­nić w paski na szatkownicy do warzyw lub pokroić w makaronik. 

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz