FILETY Z SOLI LUB FLĄDRY

FILETY Z SOLI LUB FLĄDRY. Skłądniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie: 4 duże lub 8 małych filetów z ryby, 2 pęczki zielonej pietruszki, 2 pęczki szczypiorku, 2 łyżki tartej bułki, sól, pieprz, 1 łyżka masła. Zakupione filety opłukać. Umyty szczypiorek i zie­loną pietruszkę drobno posiekać, wymieszać, przypra­wić solą i pieprzem. Połowę mieszaniny ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia, na tej podstawie ułożyć file­ty, posypać pozostałą częścią zieleniny. Na każdym fi­lecie położyć kawałeczek masła, oprószyć solą i pie­przem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Podawać bezpośrednio po upieczeniu. W ten sposób można po­dawać również filety z dorsza i halibuta.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz