COMBER Z KRÓLIKA PIECZONY

COMBER Z KRÓLIKA PIECZONY. 1 comber z królika, 1 łyżki musztardy, 10 dag słoniny, 1/2 szklanki śmietany, sól, pieprz.Comber z królika umyć, osuszyć, posmarować rów­nomiernie musztardą. Pozostawić na godzinę. Słoninę oczyścić, pokrajać w cienkie plasterki. Plasterkami sło­niny obłożyć comber, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika. Zrumienić, oprószyć solą i pieprzem. Do­piec, w miarę potrzeby podlewając wodą i wytworzo­nym sosem. Mniej więcej po godzinie comber powinien być upieczony. Należy go pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku i polać sosem. Sos wytworzony w trakcie pieczenia zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Amatorzy sosów nieco łagod­niejszych mogą dodać odrobinę cukru. Przygotowane­go w ten sposób królika można podawać z dodatkiem ziemniaków purśe lub makaronu i buraczków.

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz