KACZKI, KURY, GĘSI

Doświadczone gospodynie, zwłaszcza wiejskie, uważa­ją, że dobrą gęś dzieli od indyka tylko niewielki dy­stans. Gęś nie jest z pewnością ptakiem wchodzącym do codziennego jadłospisu. Może to lepiej. Gęś z re­guły zawiera znaczne ilości tłuszczu, co kwalifikuje ją do produktów spożywczych ciężko strawnych. Tym samym mankamentem obciążone jest również mięso kaczek. Wymienione wyżej ptactwo domowe stanowi w isto­cie margines drobiu. Na główną masę towarową skła­dają się zarówno świeże, jak mrożone brojlery. Na­zwą tą określa się młody, bardzo intensywnie żywiony drób trzebiony, głównie kury. Głównymi zaletami mię­sa brojlerów są: delikatna, zatem lekko strawna struk­tura i ograniczona ilość tłuszczu. 

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz