KRÓLIK NA SPOSÓB FLAMANDZKI- SKŁADNIKI

KRÓLIK NA SPOSÓB FLAMANDZKI. 1 kg królika, 3 ce­bule, 1 1/2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanych listków roślin przyprawowych (pietruszka, seler, bazylia, estragon, szczypto* rek), 1 łyżka mąki, 10 dag piernika, ząbek czosnku, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, utarta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, posiekana zielona pietruszka, 3/4 szklanki jasnego piwa. Mięso królika oczyścić, umyć, poporcjować. Cebule obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Masło stopić w ron­dlu przeznaczonym do duszenia królika, dodać cebulę, chwilę dusić na wolnym ogniu. Do lekko podduszonej cebuli włożyć porcje królika, dodać posiekane listki roślin przyprawowych. Ogrzewać na wolnym ogniu. 

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej ;)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz