KRÓLIK NA SPOSÓB FLAMANDZKI. 1 kg królika, 3 cebule, 1 1/2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanych listków roślin przyprawowych (pietruszka, seler, bazylia, estragon, szczypto* rek), 1 łyżka mąki, 10 dag piernika, ząbek czosnku, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, utarta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, posiekana zielona pietruszka, 3/4 szklanki jasnego piwa. Mięso królika oczyścić, umyć, poporcjować. Cebule obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Masło stopić w rondlu przeznaczonym do duszenia królika, dodać cebulę, chwilę dusić na wolnym ogniu. Do lekko podduszonej cebuli włożyć porcje królika, dodać posiekane listki roślin przyprawowych. Ogrzewać na wolnym ogniu.