Przejdź do treści

Patison w kuchni

Gotowanie to sama radość

  • Dania wegetariańskie
  • Kuchnia domowa
  • Kulinaria
  • Zdrowa żywność
  • Napoje
pudelkowa dieta
Kulinaria

Jak dieta pudełkowa z Warszawy pomaga osiągnąć cele sylwetkowe?

Wiele osób marzy o tym, aby poczuć się lżej, poprawić swoje wyniki sportowe czy po prostu zdrowiej wyglądać. Świat fitnessu bombarduje nas radykalnymi metodami odchudzania, …

Kuchnia domowa

Przepis na farsz pieczarkowy – smakowity dodatek do wielu potraw

Farsz pieczarkowy to wszechstronny i smakowity dodatek, który sprawdzi się w wielu potrawach. Wykorzystanie pieczarek jako głównego składnika sprawia, że farsz jest zdrowszy, niż tradycyjne …

Zdrowa żywność

Z jakich potraw słynie polska kuchnia?

Kuchnia polska często bywa niedoceniana, jednak w większości przypadków jest to zarzut niesłuszny. Rodzime potrawy potrafią podbijać podniebienia nie tylko Polaków, lecz również turystów, którzy …

Zaktualizowano w dniu 6 października, 201719 grudnia, 2012Kuchnia domowa

GOTOWANIE KASZ

Przez dozowanie zróżnicowanych ilości wody w stosunku do kaszy uzyskujemy różny stopień pęcz­nienia skrobi. Im więcej wody i silniejsze ogrzewanie, tym większa łatwość i szybkość …

Dowiedz się więcej
Zaktualizowano w dniu 6 października, 20173 grudnia, 2012Kuchnia domowa

PRZY ROZKLEJANIU KASZ

Przy rozklejaniu kasz na gęsto 1 objętość kaszy wsypuje się do 3—4 objętości wody. Czas rozklejania, czyli powolnego gotowania, nie powinien być krótszy niż 15—20 …

Dowiedz się więcej
Zaktualizowano w dniu 6 października, 201727 listopada, 2012Kuchnia domowa

KASZE GRUBE

Kasze grube przeznaczone do gotowania na sypko należy: przebrać, usuwając zanieczyszczenia;opłukać, najlepiej na sicie pod strumieniem zim­nej wody;dokładnie osączyć;wsypać do wrzącej wody z dodatkiem soli i …

Dowiedz się więcej
Zaktualizowano w dniu 6 października, 201711 listopada, 2012Kuchnia domowa

KASZE DROBNE

Kasze drobne przeznaczone do gotowania na sypko trzeba „zacierać” jajkiem lub białkiem jaja. Zaciera­nie polega na 1) — odsianiu kaszy, 2) — wymieszaniu kaszy z …

Dowiedz się więcej

Stronicowanie wpisów

Poprzednia Strona 1 … Strona 44 Strona 45 Strona 46 … Strona 49 Następna

Menu

  • Dania wegetariańskie
  • Kuchnia domowa
  • Kulinaria
  • Zdrowa żywność
  • Napoje

Posty

  • Jak dieta pudełkowa z Warszawy pomaga osiągnąć cele sylwetkowe?
  • Przepis na farsz pieczarkowy – smakowity dodatek do wielu potraw
  • Z jakich potraw słynie polska kuchnia?
  • Dlaczego warto postawić na dobry catering rzeszów?
  • Wagi gastronomiczne obowiązkowym elementem wyposażenia każdego warzywniaka
© prawa autorskie2025 Patison w kuchni. Wszelkie prawa zastrzeżone.Yummy Recipe | Stworzony przezBlossom Themes.Zasilana przez: WordPress.
×

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Jeszcze bez konta? Utwórz konto